Speltherapeut

Ik ben speltherapeut Janneke van der Heijden

Mijn kracht ligt in mijn vermogen om goed te observeren en makkelijk aan te sluiten bij kinderen. Kinderen voelen zich snel vertrouwd en laten daardoor vaak snel in hun spel zien waar de problemen of zorgen liggen. Daar kunnen we dan vervolgens mee aan de slag.

Klik hier als u wilt weten hoe speltherapie werkt.

Met mijn twee kinderen en onze hond woon ik in Berkel en Rodenrijs. Ik ben sinds 2000 werkzaam in verschillende vormen van zorg voor kinderen. Ik werkte als sociotherapeut bij Yulius, een kliniek voor kinder- en jeugdpsychiatrie en als onderzoeker bij de Raad voor de Kinderbescherming. Tot eind 2017 was ik, naast speltherapeut, ook  zorgregisseur, pedagoog en video hometrainer bij het Centrum voor Jeugd en Gezin in Rotterdam. Op dit moment ben ik ook werkzaam als speltherapeut bij de specialistische GGZ behandelgroepen van Youz.


Speltherapeut in opleiding Anne van de Heisteeg (stagiaire in 2019/2020)

AnneIk werk meer dan tien jaar met jonge kinderen in het basisonderwijs. Daarnaast ben ik twee jaar geleden begonnen aan de opleiding Speltherapie. Het mooie van speltherapie vind ik dat het kinderen vooruit helpt om zich te ontwikkelen als mens. Zij krijgen de kans om zich te uiten op een manier die bij hen past, en te ontdekken wat ze voelen en hoe ze daarmee om kunnen gaan. Ik vind het belangrijk dat kinderen zich gezien voelen. Als zij dat ervaren kunnen zij zich ontwikkelen en hun zelfvertrouwen vergroten om te worden wie ze zijn. Ik vind het prachtig werk en ik ben blij dat ik bij Janneke mag aansluiten om meer praktijkervaring op te doen!

Speltherapeut in opleiding Geeske Baas (stagiaire in 2018/2019)

Ik werk ongeveer 30 jaar met jonge kinderen in het basisonderwijs. Mijn kracht is dat ik makkelijk contact maak met kinderen waardoor er sneller een goede relatie kan worden opgebouwd. In het onderwijs mis ik de tijd om op individueel niveau, uitgebreid aandacht te geven aan ieder kind. Zeker aan kinderen die wat extra aandacht nodig hebben. Daarom ben ik gestart met de opleiding Speltherapie.  Dit jaar mag ik me, onder begeleiding van Janneke, verder in mijn nieuwe vak gaan bekwamen. Ik kijk er naar uit!


Opleiding en registratie Janneke van der Heijden

Ik volgde de bachelor opleiding speltherapie aan de Hogeschool Utrecht. Deze opleiding gaat uit van de kracht van een client-centered basishouding.

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Speltherapeuten (NVVS) en de Federatie Vaktherapeutische Beroepen FVB.

Speltherapeut Janneke van der Heijden, Logo NVVS

Speltherapeut Janneke van der Heijden, Logo FVB


Samenwerken

Soms is speltherapie niet de meest geschikte vorm van hulp. In dat geval verwijs ik door naar andere therapeuten of hulpverleners in Lansingerland (e.o.), waaronder:

Praktijk Beeldinzicht (beeldende therapie voor jongeren en volwassenen)

Heeft u een vraag?