Informatie voor kinderen

KinderspelJij mag kiezen
Bij speltherapie mag je elke week drie kwartier spelen. Meestal is dat in een ruimte bij jou op school maar soms ook in een speciale ruimte buiten school. Tijdens de speltherapie kun je van alles doen. Je kunt tekenen, iets bouwen, knutselen en met Playmobil spelen. Er zijn spelletjes, verkleedkleren, zand, ridders, poppen en nog veel meer. Je mag overal mee spelen. En als je nergens zin in hebt, dan is dat ook goed.
Waarom naar speltherapie? 
Er kunnen verschillenden redenen zijn waarom kinderen naar speltherapie gaan. Soms gebeurt er iets naars. Je wordt bijvoorbeeld gepest of hebt steeds ruzie. Je ouders gaan scheiden of er is iemand dood gegaan. Of je bent al een tijdje bang of boos terwijl je niet weet waarom. Je wilt er wel over vertellen maar je weet soms niet aan wie en ook niet wat je precies wil vertellen. Je voelt je niet prettig. Dat merken je ouders ook aan jou.
Therapeut betekent helper
Een speltherapeut is er voor jou en zij kan jou helpen. Therapeut betekent helper. Ze vindt het belangrijk wat jij speelt tijdens speltherapie. Ze speelt mee als jij dat wilt. Als je een tijdje naar speltherapie bent geweest, ga je je beter voelen. Je bent niet meer zo verdrietig, boos of bang. Want tekenen, iets bouwen, knutselen of spelen helpt. En het is fijn als iemand je begrijpt.